Trudnoća

Osim što je riječ o jednom od najljepših razdoblja u Vašem životu, trudnoća je i vrijeme tjelesnih promjena. U ovom članku odgovaramo na sva pitanja o trudnoći i Vašim intimnim dijelovima. Saznat ćete kako se osjećati svježe i samouvjereno tijekom trudnoće, ali i što treba učiniti u slučaju upale rodnice.

Može li se Lactacyd koristiti tijekom trudnoće?

Lactacyd je potpuno siguran za upotrebu tijekom trudnoće. Blag je, ne sadrži sapun i prilagođen je za uporabu na intimnim dijelovima. Tijekom trudnoće, Vaši intimni dijelovi mogu biti osobito osjetljivi. Koristite Lactacyd Pharma with Antibacterials koji pomaže u zaštiti od razmnožavanja bakterija i održavanju prirodne ravnoteže Vaših intimnih dijelova.

Mogu li Lactacyd redovito koristiti ako pokušavam zatrudnjeti?

Naravno. Korištenje Lactacyda ne utječe na plodnost ili sposobnosti spermića.

Što trebam učiniti ako se za vrijeme trudnoće pojavi upala rodnice (često kod trudnica)? Je li uzimanje oralnih lijekova i lijekova za lokalnu uporabu sigurno?

Uvijek je sigurnije da savjet o lijekovima za upalu rodnice za vrijeme trudnoće potražite od svog ginekologa. Ako mislite da tijekom trudnoće imate upalu rodnice, odmah posjetite svog liječnika da vas pregleda i ponudi Vam odgovarajući savjet koje biste lijekove trebali koristiti.

Trebam li se brinuti za bebu ako tijekom trudnoće imam upalu rodnice?

Većina upala rodnice kod trudnica neće naštetiti bebi. Gljivične upale tijekom trudnoće obično se ne prenose na maternicu te tako neće naštetiti bebi. Zabrinutosti povezane s tim upalama uglavnom su posljedica majčine nelagode zbog svrbeža i ranjivosti.

Nedavna studija pokazala je da bakterijska vaginoza (BV) povećava mogućnost prijevremenog porođaja ili pobačaja*. Ako mislite da imate upalu rodnice tijekom trudnoće, posjetite svog liječnika.

Trudnice su deset puta sklonije upalama rodnice od žena koje nisu trudne. Za vrijeme trudnoće povećava se razina hormona koja utječe na uobičajeno okruženje rodnice i omogućava razmnožavanje loših bakterija. Stoga, ako ste trudni, redovito posjećujte svog liječnika kako biste spriječili i odmah izliječili svaku upalu rodnice.